РАМАЗАН айының және дастархандардың бас мәзірі болған құрма - жай ғана жеміс емес, ол денсаулық қоймасы. Атап айтқанда:
* Құрманың құрамындағы фосфор мидың қажеттіліктерін қамтамасыз етеді. Шаршағанда жақсы көмектеседі.
* Құрмада В1 және В2 дәрумендері болады. Бұлар да миды және жүйке жүйесін тынықтырады.
* Қабығы мен сүйегінде көп мөлшерде дәрумен болғаны үшін, сүйектерін де сорып жүруге кеңес беріледі.
* Құрма қақырықтан және жөтелден арылуүа жақсы септігін тигізеді.
* Қан тамырларын жұмсартады және тамыр қатаюының алдын алады.
* Қанды тазалайды және қан қысымын да реттейді.
* Қуық және бүйрек қабынуында шипа болады. Суы бүйрек тастарының ыдырауына өте пайдалы.
* Қарағай жаңғағымен (кедровый орех) бірге желінетін болса, бауырды тазалайды және қуаттандырады.
* Құрмада А дәрумені мол болғандықтан көздерді қуаттандырады. Ақшам соқырлығынан (куриная слепота) және басқа да дерттерінен қорғайды.
* Адамның іші өткенде және құсқанда дене өте көп мөлшерде су, тұз, калий, натрий және глюкоза жоғалтады. Ал құрмада осы элементтердің барлығы молымен бар.
* Құрманы әрдайым тұрақты жеп жүру геморройдың да алдын алады.
Құрманың біз біле бермейтін сырлары
|

Әлеуметтік парақшаларымызға жазылыңыз:
Блог туралы
Тікелей эфир
2 порции
½ чашки фиников без косточек
½ чашки натурального йогурта
2 столовых ложки жирных сливок
½ молока
2 столовых ложки меда (по желанию)
Как готовить
Удалить у фиников чашечки и плодоножки. В блендере смешать все ингредиенты и перемалывать их там минимум минуту (или до тех пор, пока смесь не станет однородной).
Разлейте по стаканам и подавайте с соломинкой.